Recept Botercreme met roomkaas

Een simpel recept voor botercreme

Dit is een heel simpel recept. Ik had niet genoeg boter in huis en dacht, ik probeer het gewoon met roomkaas. Het resulteerde in een frisse botercreme, wat zachter dan botercreme met alleen maar boter. Makkelijk hanteerbaar voor  het afsmeren van cupcakes en niet zo heel machtig.

Je hebt nodig:

250 gram poedersuiker
100 gram roomkaas
50 gram zachte roomboter
1 tl vanille essence

Bereidingswijze: 

Ik heb gewoon alles in 1 keer bij elkaar gedaan en dan kloppen totdat alles goed gemengd en een beetje luchtig er uitziet, ik denk 1-2 minuutjes. Heel simpel dus!

In combinatie met fondant: Ik weet alleen niet of het wel in contact mag komen met fondant, ik had ooit ergens gelezen dat slagroom en fondant bijvoorbeeld niet goed samengaan. Het is wel een mooie basis voor allerlei strooisels, blijft er makkelijk op zitten.

 

 

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply